Zarándokház és szálláshely

Hajóson a zarándokút dél-alföldi szakaszának fejlesztési projektje keretében több elem valósult meg. A Hajósi-pincéknél zarándok torony épült, amelyről nagyon szép kilátás nyílik a városra. Hajós és a pincék között egy 4 kilométeres zarándok sétány épült ki, amely mentén őshonos gyümölcsfákat ültettek. Egy meglévő épület felújításával, átalakításával kialakításra került egy zarándokszállás, ahol zarándok kápolna és zarándok kapu is fogadja a településen áthaladó zarándokokat.

A Magyar Zarándokút Egyesület és a Magyar Zarándokút Önkormányzati Társulás azzal a fő céllal alakult, hogy a spanyolországi El Camino-hoz hasonló, hálózati jelleggel, folyamatosan mûködõ Magyar Zarándokutat hozzon létre. A Magyar Zarándokút 2011. március 31-én megnyílt, Esztergomtól Máriagyűdig várja a zarándokokat. A folyamatosan fejlődő út 2013. évben Kós Károly díjat kapott. A Magyar Zarándokúton bárki, bármikor, bármeddig gyalogolhat. Az útvonal bejárása minimum 16 napot igényel. Nem kell egyhuzamban végigmenni az úton, teljes hossza mintegy 431 km, kitérőkkel együtt közel 600 km.

A Magyar Zarándokút egy keresztény szellemiségű út. A barátság, békesség, szeretet, elmélyülés és megnyugvás útja.

Az út középső része, több mint 200 kilométeren keresztül Bács-Kiskun megye területén húzódik. A Hajósi Zarándokház 2014. március 21-én nyílt meg és a 12. szakasz alternatív ágán található. Sok szeretettel várunk minden zarándokot, aki elindul ezen a szép úton. 

A Zarándokház Hajós központjában található. Kitűnő hely gyermek és ifjúsági táborok megszervezésére (igény esetén étkezéssel és programmal), családoknak, akik olcsó és igényes szállást szeretnének, osztálykirándulásokra vagy baráti találkozókra.

Szobáink: 3 db 4 fős szoba, 1 db 5 fős szoba, 1 db 10 fős szoba, 1 db 15 fős szoba

A szálláshely ebédlője alkalmas családi, baráti rendezvények megtartására is. Befogadóképesség: kb. 40 fő 

Zarándokszállás – Hajós

6344 Hajós, Szigeti fő u. 10.

Útlevélkiváltó hely

Szállásfoglalás, információ:

+3670 742 3116
+3670 331 3950