Látnivalók

Hajósi Pincefalu

Hajós városától mintegy 3 km-re fekszik Európa legnagyobb pincefaluja. 24 utca, 1250 présház.

Cabernet Borturisztikai Látogatóközpont

A Hirrlingen terén álló látogatóközpont kiváló kiindulópont a Pincefalu, Hajós és a környék felfedezésére. 

Hajósi Barokk Kastély

A műemlék Bács-Kiskun megye legrégebbi kastélya, amely építészeti, művészeti és kultúrtörténeti adottságait tekintve is az egyik legjelentősebb épület az Alföldön. Állandó és időszaki kiállításokkal, rendezvényekkel, valamint a barokk kert csodaszép látványával várja kedves vendégeit.

Német Nemzetiségi Tájház

2003-ban megnyílt a Német Nemzetiségi Tájház, melynek megtekintésekor az idelátogatók bepillantást nyerhetnek a sváb kultúra szépségeibe, az ősök életébe.

Zarándokház és szálláshely

A Zarándokház Hajós központjában található. Kitûnõ hely gyermek és ifjúsági táborok megszervezésére (igény esetén étkezéssel és programmal), családoknak, akik olcsó és igényes szállást szeretnének, osztálykirándulásokra vagy baráti találkozókra.

Római katolikus templom

A Szent Imre templom fő ékessége a késő gótikus Szűz Mária kegyszobor. Az óhazában nagy tisztelettel övezett szobor az utolsó betelepültekkell érkezett, „kísérve” népét az új hazába.

Fotó: magyarmezogazdasag.hu

Magyar Zarándokút

A Magyar Zarándokút egy keresztény szellemiségű út. A barátság, békesség, szeretet, elmélyülés és megnyugvás útja. Segít a testi, szellemi és lelki megújulásban. Az út végigjárása nehéz feladat és időnként nagy toleranciára van szükség hozzá. (forrás: magyarzarandokut.hu)

12. alternatív szakasz: Kalocsa – Homokmégy – Császártöltés – Hajós – Dusnok – Szent László híd